Kategorie
Kategorie produktów
 

Sklep

ESENT Kwas Hialuronowy roztwór 2% pojemność 30ml

10,33 

ESENT Kwas Hialuronowy roztwór 2% pojemność 30ml

Na stanie

Kategoria: Tag:
Opis

Metryka Produktu



Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Wodny roztwór hialuronianu sodu 2%



INCL : Aqua, Sodium  Hyaluronate, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate



Numer CAS  9067-32-7, 7732-18-5, 84775-94-0

Numer EINECS  231-791-2, -, 283-918-6

 

Zastosowano układ konserwujący : Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate

Kwas hiularonowy jest naturalnym składnikiem wszystkich tkanek organizmu człowieka. W skórze stanowi ona nawet 50 % objętości. Odpowiada on za zdolność wiązania przez skórę wody, a co za tym idzie jej jędrność, sprężystość… w skrócie piękny wygląd. Wraz z wiekiem stężenie kwasu w skórze spada, czego konsekwencją jest wiotczenie skóry, zmarszczki.

Kwas hialuronowy jest bardzo często używany jako składnik kremów, balsamów itp. Niestety  jest on dodawany w niewielkich ilościach, stąd i jego działanie jest mocno ograniczone.

Sprzedawany tu kwas hialuronowy ma postać  żelu o zawartości kwasu 2 %.

W kosmetyce rozróżniamy dwa podstawowe rodzaje kwasu hialuronowego, kwas wielkocząsteczkowy i mało – ultra mało cząsteczkowy. Sprzedawany przez nas kwas hialuronowy jest mixem wielko i ultra mało cząsteczkowego. Idealnie się wchłania i dociera tak do powierzchniowych jak i głębszych warstw skóry, zachowując przy tym maksymalną zdolność do wiązania wody w skórze.

Sprzedawany przez nas roztwór kwasu hialuronowego, jest produkowany w antyseptycznym otoczeniu i pakowany w opakowania całkowicie obojętne dla kwasu.

Kwas hialuronowy jest substancją biozgodną , nie wywołuje żadnej niekorzystnej reakcji po zastosowaniu ( podrażnienia, alergie, pieczenie).

 

Sposób użycia

Zastosowanie 2 % roztworu jest bardzo szerokie, można go stosować  jako dodatek do  kremów, olejków, balsamów, może też być podstawą , lub składnikiem dodatkowym wielu formuł kosmetycznych.

Po  wymieszaniu z dowolnym olejem kosmetycznym otrzymujemy znakomite serum.

Przy stosowaniu   na włosy, zaskakująco szybko i skutecznie wzmacnia je ( włosy farbowane ) i zapobiega rozdwajaniu się końcówek. Przy stosowaniu  na włosy należy go w przypadku najprostszej formuły : rozcieńczyć wodą, bądź  dodać kwas do odżywki do włosów.

Inną metoda stosowania roztworu kwasu, jest  nałożenie na skórę po aplikacji innych kosmetyków (serum , lub retinoidów ), wówczas kwas działa jako promotor zwiększający przyswajanie składników przez skórę.

Z kolei stosując go przed nałożeniem innych składników aktywnych ( krem, serum, balsam ),  redukuje możliwość wystąpienia reakcji alergicznych i innych niepożądanych skutków.

 

Informacje chemiczne :

Kwas hialuronowy ( a dokładniej roztwór wodny soli kwasu hialuronowego ), jest mieszaniną :

hialuronianu sodu wielkocząsteczkowego (HMW/MSDS)  o  masie molowej powyżej  1 MDa (50%) i 

hialuronianu sodu  ultramałocząsteczkowego (ULMW/MSDS) ma masie molowej mniejszej niż 5 KDa (50%)

Kwas hialuronowy – glikozoaminoglikan (rodzaj polisacharydu), który występuje we wszystkich organizmach żywych i należy do najliczniejszej grupy związków mających identyczną budowę chemiczną tak u bakterii, jak i człowieka. Kwas hialuronowy jest biopolimerem, w którym występują naprzemiennie mery kwasu D-glukuronowego i N-acetylo-D-glukozaminy połączone wiązaniami β(1→4) i β(1→3) glikozydowymi.

Preparat konserwowany Leuconostoc/Radih Root Ferment Filtrate

INCI: Aqua, Sodium  Hyaluronate

 

 

Informacje  o przechowywaniu.

Kwas wyprodukowany w EU .  Przechowywać w lodówce, nie zamrażając !!!